Άρχισαν ακαριαία οι Τούρκοι τα δικά τους για το κοίτασμα

Μετά την ανακοίνωση της ανακάλυψης του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου, που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ και κυμαίνεται κατ΄εκτίμηση απο 5 μέχρι 8 τρισ. κυβικά πόδια, ακολούθησε νέα αντίδραση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, υποστήριξε πως οι έρευνες της Exxon Mobil στο τεμάχιο 10 «δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα» και εξήγησε… το γιατί:

«Δραττόμεθα της ευκαιρίας να επαναλάβουμε την προειδοποίησή μας προς τις εταιρείες που εμπλέκονται στις μονομερείς δραστηριότητες εξερεύνησης και εκμετάλλευσης της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης. Η Τουρκία, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να παίρνει τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά μέτρα σε συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους για να προστατεύσει «τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού, που ειναι ίσος ιδιοκτήτης του νησιού».

Στον αντίποδα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε «όχι» στην τεχνική κρίση που δημιουργεί η Άγκυρα τονίζοντας πως ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου θα συνεχιστεί παρά τις προκλήσεις της Άγκυρας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here