Παράταση αγωνίας για το GREXIT στο ποδόσφαιρο

 Εν αναμονή της απάντησης των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ στην επιστολή Κοντονή, η αγωνία στην υπόθεση του επαπειλούμενου, κατά την ΕΠΟ GREXIT, κορυφώνεται. Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία  με τους Θόδωρο Θεοδωρίδη, Πατρίκ Κομνηνό, τους Ελληνες που δουλεύουν στις διεθνείς Ομοσπονδίες και έχουν λόγο, καθώς πρόθεσή του είναι να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Λόγω των αργιών του Σαββατοκύριακου η απάντηση θα έρθει στην Αθήνα μάλλον από Δευτέρα με τις προτάσεις των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, οπότε  ο κ Κοντονής ή θα τις δεχτεί και θα τελειώσει το θέμα, ή θα επακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.                                
Το επίμαχο σημείο της διαφωνίας φαίνεται ότι αφορά το ζήτημα της αποβολής των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με υπουργική απόφαση για θέματα βίας! Στο νομοσχέδιο σημειώνεται  «μετά από διαβούλευση και γνωμοδότηση της UEFA». Εδώ μπορεί να υπάρξει τροποποίηση, για παράδειγμα «μετά από τη σύμφωνη γνώμη της ΟΥΕΦΑ».             
Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση Τετάρτη ή  Πέμπτη, οπότε υπάρχει χρόνος για περαιτέρω διαβουλεύσεις. Οι σχέσεις βέβαια υφυπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ έχουν οξυνθεί μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις, αλλά το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει τις εξελίξεις, αφού ο κ Κοντονής μιλάει απευθείας με τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Μάλιστα, η αναφορά για «εκβιαστική και παρελκυστική τακτική της ΕΠΟ, η οποία, σύμφωνα με τον υφυπουργό,  θα έχει την ευθύνη για ό, τι συμβεί» δείχνει το χάσμα που υφίσταται.   
  Η δήλωση του κ Κοντονή:   «Ό,τι ανακοινώσαμε μετά την ακρόαση των φορέων, τα περιλάβαμε όλα σε νομοτεχνικές προσθήκες στο νομοσχέδιο ακόμη και τη δήλωση για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ την περιλάβαμε στο Νόμο. Πώς τοποθετείται η ΕΠΟ με αυτό τον ανεύθυνο τρόπο όταν η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει όλα αυτά που είχε δηλώσει ότι θα κάνει δεκτά; Είναι προφανές ότι ακολουθούν όχι μόνο εκβιαστική αλλά και παρελκυστική τακτική και έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε κίνδυνο είναι λόγω της ανυποληψίας και της διαφθοράς ».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here