Αρ.Μπαλτάς: 20.000 οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών. Θα γίνει το παν για να καλυφθούν

ΦΩΤΟ:INTIME

Με αναπληρωτές καθηγητές θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά καθώς οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών υπολογίζονται σε 20.000.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, οι μισές περίπου κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ για τα υπόλοιπα κενά θα αναζητηθούν πιστώσεις σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στο Mega ο υπουργός τόνισε ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες «γιατί τα λεφτά λείπουν» και οι μόνιμοι διορισμοί για τους οποίους έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έχουν καθυστερήσει.  Ωστόσο δεσμεύθηκε ότι θα γίνει το παν «για να αντιμετωπιστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» και ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι να μπει το παιδί στην τάξη την πρώτη μέρα του σχολείου και να έχει καθηγητή εκεί.

Σε ερώτηση αν είναι στις σκέψεις του υπουργείου η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι δεν θέλει να δεσμευθεί με ένα ναι ή όχι σε μια τέτοια δύσκολη ερώτηση.

«Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση», ανέφερε.

Για το πολυνομοσχέδιο είπε ότι έχει σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεύεται προς την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ώστε να ακολουθήσει την κοινοβουλευτική οδό.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο για τον οποίο το νομοσχέδιο αποτελεί casus belli και υποστήριξε ότι ο τόσος θόρυβος οφείλεται σε παρανόηση και διαστρέβλωση.

Εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση.

«Δεν καταλαβαίνω τι είναι εκείνο το φοβερό στο πολυνομοσχέδιο που δημιουργεί το casus belli», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι με συζήτηση μπορούν όλες οι κατηγορίες να εκπέσουν.

Ο κ.Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση γα το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως απόλυτη προτεραιότητα γα την Ευρώπη και την κυβέρνηση είμαι να υπογραφεί η νέα σύμβαση.
Εν συνεχεία θα αποτιμηθεί η ισορροπία των δυνάμεων και μετά θα ληφθούν αποφάσεις για το εσωκομματικό ζήτημα αλλά και αυτό των πρόωρων εκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here