Απύθμενο θράσος: Ο Λούλης επέστρεψε ως σύμβουλος λόγω της εμπειρίας του ως Γ. Γραμματέας!

Με απίστευτο θράσος και προκλητικές δικαιολογίες επιχειρεί η κυβέρνηση για το γεγονός ότι αν και αποπεμφθείς από τη θέση του γεν. γραμματέα Τουρισμού, Κωνσταντίνος Λούλης επέστρεψε τελικά από το παράθυρο στο ίδιο υπουργείο.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Λούλης διορίστηκε στη θέση συμβούλου, γιατί απέκτησε εμπειρία από την προηγούμενη θέση του ως Γενικός Γραμματέας!». Την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης στο αίτημα κατάθεσης εγγράφων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρας Αυγέρη.

Το νέο αίτημα αφορούσε την κατάθεση εγγράφων από τα οποία να προκύπτει ότι ο Κων. Λούλης είναι διακεκριμένος επιστήμονας ή εμπειρογνώμων ειδικού αντικειμένου και ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για τον διορισμό του ως ειδικού συμβούλου του υπουργού Τουρισμού.

Η απάντηση του κ. Θεοχάρη ήρθε στις 6.11.2020 και υποστηρίζει ότι η «ιδιότητα του κ. Λούλη Κωνσταντίνου ως εμπειρογνώμονα προκύπτει από τον συνδυασμό της πολυετούς επιχειρηματικής του δραστηριότητας και της ετήσιας και πλέον θητείας του στη θέση του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής».

Δηλαδή, χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα ενός Γενικού Γραμματέα, «τον διόρισαν παράνομα Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Τουρισμού για να αποκτήσει εμπειρία (αφού δεν είναι διακεκριμένος επιστήμονας), ώστε τελικά να τον κάνουν εμπειρογνώμονα και σύμβουλο Υπουργού στο ίδιο υπουργείο», το σχόλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «κομμένο» από το κυβερνητικό σχήμα και χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο συνεργάτη του Χ. Θεοχάρη.

«Μέσα σ’ έναν χρόνο τον παραίτησαν από Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής, τον αναγόρευσαν ειδικό εμπειρογνώμονα για τα θέματα τουρισμού και με τις προκλητικές απαντήσεις τους εξακολουθούν να εμπαίζουν το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here