Απροκάλυτπος ρατσιστικός λόγος κατά Ρομά από Ν. Ευαγγελάτο στο Mega-Υπάρχει ΕΣΡ και εισαγγελέας;

Δεν το χωράει ο νους, το μεγεθος του ρατσιστικού λογου που εξέπεμψε ο Ν. Ευαγγελάτος από την δημόσια thleoptik;h συχνότητα που παραχωρήθηκε στο Mega.

Eχουμε πολυ καλά νέα είπε, από τα 56 νέα κρούσματα, αν βγάλουμε τα 20 των Ρομά, έχουμε μόνο 36, τόλμησε να πει, ευτελίζοντας ακόμη πρισσότερο την ελληνική δημοσιογραφία.

Πρόκειται για απροκάλυπτο, δημόσια εκφρασμένο ρατσιτικό λόγο, μέσα από τηλεοτπικό σταθμό που οφείλει να τηρεί τιε αρχές της δεοντολογίας του ΕΣΡ.

Θα επέμβουν άραγε άμεσα το ΕΣΡ και φυσικά οι εσαγγελικές αρχές;

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση και καμία δικαιολογία για όσα είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

Ως δημοσιογράφος και πολίτης, τάσσομαι με όσα είπε νωρίτερα ο καθηγητής κ. τσιόδρας για τους συμπολίτες μας Ρομά.

«Είμαστε όλοι αδέλφια, μαζί σε αυτό, αδέλφια είμαστε.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Ρομα δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση», είπε.
«Αισθανθήκαμε μέρος της κοινότητας των Ρομα σήμερα και δικοί τους άνθρωποι (…) Μπήκαμε στη φωτιά μαζί τους γιατι εκείνη την ώρα περισσότερο η αγάπη μας μετρούσε».
«Δεν τηρήσαμε για λίγα λεπτά την απόσταση την 2 μέτρων, αλλά ήρθαμε πιο κοντά από αγάπη και από εμάς και από τους συνανθρώπους μας Ρομά»

Τίποτα άλλο.

https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1248640330519494657?s=20

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here