ΣτΕ:Aποζημίωση σε υπάλληλο νοσοκομείου για τραυματισμό από πτώση κλαδιού

Αποζημίωση ύψους  326.150 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει νοσοκομείο σε εργαζόμενή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού της από πτώση μεγάλου κλαδιού δένδρου που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου και επικύρωσε εφετειακή απόφαση που επέβαλλε αποζημίωση υπέρ της  εργαζόμενης για αποκατάσταση της ζημιάς και της ηθικής βλάβης που υπέστη.

Εξερχόμενη από τα γραφεία του νοσοκομείου λόγω του ισχυρού ανέμου αποκολλήθηκε μεγάλος κλώνος ευκάλυπτου, ο οποίος έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι, κακώσεις στο κεφάλι και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση με τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας κ.λπ.

Το ΣτΕ δέχθηκε ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχα σχετική υποχρέωση, για τη συντήρηση, φροντίδα και έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών καθώς είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα των υψηλών δένδρων για τα οποία είχε ζητηθεί να κλαδευτούν.

Η αγωγή έγινε εν μέρει δεκτή για αποζημίωση 60.150 ευρώ εφάπαξ και υποχρέωση καταβολής μηνιαίως 500 ευρώ έως του ποσού των 266.000 εύρω.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here