Αποζημίωση – μαμούθ υπέρ του Δημοσίου για τα εξοπλιστικά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αποζημίωση που φθάνει τα 25 εκατομμύρια ευρώ καλούνται να καταβάλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση του ΕΡΜΗΣ 2.

Την χρηματική καμπάνα έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας  το οποίο υποχρεώνει τον άλλοτε γενικό διευθυντή εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και το στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Νίκο Λεονταρίτη να καταβάλουν συνολικά ποσό 25 εκ. ευρώ για τη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από την επίμαχη σύμβαση του προγράμματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού.

Παράλληλα, ο καθένας από τους τρεις καταδικασθέντες θα πρέπει να δώσει 500.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη το ελληνικό δημόσιο από τις παράνομες πράξεις τους.

Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο επέβαλε την αποζημίωση-μαμούθ καθώς στο συγκεκριμένο ποσό προσδιόρισε η Πολιτική Αγωγή τη ζημιά που υπέστη το Δημόσιο από την προμήθεια του ΕΡΜΗΣ 2.

Νωρίτερα, το δικαστήριο επέβαλεισόβια κάθειρκη στον Γιάννη Σμπώκο στον οποίο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, 25ετή κάθειρξη στον Αντώνη Κάντα, και 20ετή κάθειρξη τον Νίκο Λεονταρίτη. Στους δύο τελευταίους δόθηκε αναστολή εκτέλεσης ποινής με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here