Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από Β. Κορέα-Στη Σεούλ για συνομιλίες ο Πενς

Αμείωτη παραμένει η ένταση στη κορεατική χερσόνησο. Μία μόλις μέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση για τα 105 χρόνια από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, το καθεστώς της Βορείου Κορέας προχώρησε σε μια ακόμα εκτόξευση πυραύλου, ο οποίος όμως εξερράγη λεπτά αργότερα.

Την ίδια στιγμή φτάνει στην Σεούλ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την Βόρειο Κορέα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας σημείωσε ότι δεν είναι γνωστός ο τύπος του πυραύλου που εκτοξεύθηκε, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτός εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα.

Η διοίκηση ειρηνικού των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ «εντόπισε και παρακολούθησε» την τροχιά που διέγραψε ένας «κατά την εκτίμησή της βορειοκορεάτικος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε στις 11:21 ώρα Χαβάης» (00:21 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο πλοίαρχος Ντέιβ Μπέναμ, ένας εκπρόσωπος της.

«Ο πύραυλος ανατινάχθηκε σχεδόν αμέσως» διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπέναμ. «Ο τύπος του πυραύλου είναι κάτι που τελεί υπό ανάλυση» αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ και οι σύμβουλοί του έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο πρόεδρος δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here