Αποτροπιασμός Μπαν Κι Μουν για τις βαρβαρότητες τζιχαντιστών στην Παλμύρα

Τον αποτροπιασμό του για τις βάρβαρες επιθέσεις τζιχαντιστών στην Παλμύρα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν, με αφορμή την ανατίναξη περίφημου ναού, μια εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής Αρχαιοτήτων της ιστορικής πόλης της Συρίας.

Επιπλέον, κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου «να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες».

Η Παλμύρα βρίσκεται στον έλεγχο των τζιχαντιστών το ΙΚ από τον Μάιο και την Κυριακή τοποθέτησαν μέσα στο ναό του Βάαλ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος που χρονολογείται από το έτος 17 και περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, ο γενικό γραμματέας του ΟΗΕ εξέφρασε την οργή του μετά τον αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Χάλεντ αλ-Ασαντ, προσωπικότητας που αποτελούσε παγκόσμιο σημείο αναφοράς γι’ αυτήν την αρχαία πόλη. Η σορός του ακρωτηριάστηκε, αφού προηγουμένως κρεμάστηκε ακέφαλη από στύλο, με το κεφάλι να κείτεται στο έδαφος.

«Αυτές οι βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων που διαπράττονται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία εναντίον των κατοίκων της και της κληρονομιάς της», σημωίσε, υπενθυμίζοντας ότι η καταστροφή χώρων που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται έγκλημα πολέμου και καταδικάζοντας τις ωμότητες των τζιχαντιστών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here