Αποθράσυνση Νεοναζί στη…Βουλγαρία-Καμία ανοχή στους φασίστες

Η φωτογραφία παγώνει το αίμα. Τεράστιες ναζιστικές σημαίες καλύπτουν τον χιονισμένο δρόμο. Οχι δεν είναι την εποχή του χιτλερικού Βερολίνου. Ούτε από γυρίσματα ταινία εποχής. Είναι φωτογραφία του σήμερα, πραγματική, τραβηγμένη στο κέντρο της Σόφιας, στη γειτονική μας Βουλγαρία.

Η φωτογραφία, που προκαλεί ανησυχία καθώς δείχνει πόσο ανιστόρητοι είμαστε μπροστά σ΄έναν κίνδυνο διαρκή, έχει τραβηχτεί από την γιορτή των νεοναζί της Βουλγαρίας οι οποίοι γιορτάζουν τη μνήμη ενός Βούλγαρου ναζιστή.

Από το 2003 οι Βούλγαροι ναζί πραγματοποιούν ετησίως τέτοια εποχή μια πορεία στη μνήμη του ναζιστή Υπουργού Πολέμου επί τσαρικής Βουλγαρίας Hristo Lukov, ενός συνεργάτη των ναζί την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά των Βούλγαρων Εβραίων, και εκτελέστηκε από τον Βουλγαρικό επαναστατικό στρατό το 1943.

Την κατάπτυση αυτή εκδήλωση προς τιμήν ενός συνεργάτη των ναζί την ονομάζουν «Lukov March» οι Βούλγαροι ναζιστές, που επιθυμούν την αναβίωση του Γ Ράιχ.

Έτσι βρωμίζουν με τις σημαίες τους και τις ιδέες τους , τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πορεία των ναζιστών.

Το επίσημο κράτος και η δημοτική αρχή της Σόφιας από την άλλη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Εξέδωσαν μια χλιαρή ανακοίνωση που καταδικάζουν τα φαινόμενα αυτά και από κει και μετά τίποτε άλλο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here