Απόσυρση της ρύθμισης για τις κάμερες στα σχολεία ζήτησε και ο Κουτσούμπας

Την απόσυρση της ρύθμισης για τις κάμερες στα σχολεία και τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ. Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση.

Αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη ρύθμιση

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών που θέτουν στο επίκεντρο την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας για τη βιντεοσκόπηση του σχολικού μαθήματος. Είναι αντιπαιδαγωγική και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Δεν πρέπει και δεν θα εφαρμοστεί» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του εκπαιδευτικού κόσμου επιτείνεται από την κατάθεση του αντιδραστικού αυτού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που συνολικά θέτει εμπόδια στην προσπάθεια όλων των μαθητών να μορφωθούν ολόπλευρα, αντιστρατεύεται τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Είναι, επίσης, απαράδεκτη η διάταξη που ανεβάζει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και μάλιστα σε συνθήκες που επιβάλλουν αποφυγή συνωστισμού, λόγω της πανδημίας.

Και βεβαίως, οι αγώνες στον χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συνεχιστούν, να μαζικοποιηθούν ακόμα παραπέρα. Για ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο, δωρεάν, που θα βοηθά τον εκπαιδευτικό να κάνει ουσιαστικά τη δουλειά του. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε μαζί σας, θα είμαστε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, όλο τον ελληνικό λαό».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here