Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητά ο Ακάρ

Στο πλαίσιο της «καλής γειτονίας» με την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καλεί τη χώρα μας να προχωρήσει στην «αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου».

Ο Ακάρ σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Προκαλώντας εκ νέου, μίλησε για παραβιάσεις των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα αναφερόμενος σε «παράνομη στρατικοποίηση των νησιών».

Απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, ζήτησε «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σχετικά, στο πλαίσιο της ειλικρινούς συνεργασίας και της καλής πίστης» ζητώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Τόνισε πως η Τουρκία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσε υπέρμαχος της «καλής γειτονίας» και υποστήριξε πως αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Ελλάδα.

Τέλος, σημείωσε πως η Τουρκία εργάζεται «για την επίλυση των προβλημάτων στη Μεσόγειο, και την Κύπρο με ειρηνικά μέσα και διάλογο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here