Αποσωληνώθηκε η 27χρονη γιατρός – Κρούσμα σε στρατώνα

Ευχάριστα είναι τα νέα σήμερα από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της 27χρονης ειδικευόμενης χειρουργού που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και είχε διασωληνωθεί.

Η Λαρισαία γιατρός, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εμφάνισε βελτίωση και αποσωληνώθηκε σήμερα το πρωί, με τους γιατρούς να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η πρόσκαιρη επιδείνωση της υγείας της τις προηγούμενες μέρες να οφειλόταν σε παράγοντες που δε σχετίζονται με την Covid-19.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΛ παραμένουν ακόμη τέσσερα περιστατικά -όλα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά τον γάμο στον Αμπελώνα Λάρισας την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Στρατιώτες και άλλοι γιατροί

Αυτή την ώρα, τουλάχιστον 30 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην 1η Στρατιά Λάρισας υποβάλλονται σε τεστ, καθώς τις προηγούμενες ημέρες συνάδελφός τους βρέθηκε θετικός.

Στο μεταξύ, σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται μια ειδικευόμενη γιατρός και ένας τραυματιοφορέας του Γενικού Νοσομομείου Λάρισας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ακόμη δύο γιατροί, ένας Λαρισαίος και ένας από τη Μαγνησία, νοσηλεύονται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΛ.

Προκειμένου να μη «φρακάρει» το ΕΣΥ στη Λάρισα από ενδεχόμενη συρροή κρουσμάτων, μετά από σύσκεψη ειδικά για το θέμα, εξασφαλίστηκαν 14 κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 και επιπλέον κλίνες για νοσηλεία, εφόσον χρειαστεί, στο ΠΓΝΛ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here