Αποσωληνώθηκαν τα 5χρονα δίδυμα που «πνίγηκαν» στους καπνούς φτιάχνοντας τοστ

Σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας των πεντάχρονων δίδυμων τα οποία σήμερα αποσωληνώθηκαν και είναι εκτός μηχανικού αερισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Τα δίδυμα, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με εισπνευστικό έγκαυμα που υπέστησαν όταν στο διαμέρισμα που διέμεναν στην Καλλιθέα εκδηλώθηκε φωτιά.

Συγκεκριμένα, τα δυο παιδάκια ήταν μόνα γιατί η αλβανικής καταγωγής μητέρα τους έπρεπε να πάει για δουλειά και δεν είχε κανέναν να τα φροντίσει -εργαζεται ως καθαριστρια και είναι χωρισμένη. Η μητέρα κλείδωσε την πόρτα και έφυγε, ομως ο κινδυνος για τα παιδιά παραμονευε μέσα στο σπιτι και όχι έξω απο αυτό. Οταν πεινασαν σκέφτηκαν να ψήσουν τοστ αλλά είτε ξέχασαν την τοστιέρα αναμμένη είτε σημειώθηκε  βραχυκύκλωμα.  Η κουζίνα πάντως άρπαξε φωτιά και όταν τα παιδιά προσπάθησαν να βγουν απο το σπίτι για να γλιτώσουν, βρήκαν την πορτα κλειδωμένη. Η Πυροσβεστική έσπασε την πόρτα  όταν έφτασε και τα βρήκε λιπόθυμα. Και τα δυο έχουν υποστεί εγκαύματα στις αεροφόρους οδούς.

Η μητέρα ειναι χωρισμένη και οικονομικα απελπισμένη, και βρισκεται στο προσκεφάλι τους, ομως ο νόμος θα κινηθεί εις βάρος της επειδή ήταν δική της ευθύνη η ασφάλεια των παιδιών….

Το γεγονός πάντως ότι αποσωληνώθηκαν και η κατάστασή τους δεν επιδεινώθηκε, αλλα παραμένει σταθερή, ανοιγει παράθυρο ελπίδας οτι θα επανέλθουν

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here