Αποσύρει ο Βαρουφάκης τις αγωγές κατά μαθητών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την αγωγή του ελληνικού δημοσίου σε βάρος έξι μαθητών για τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με την αγωγή του το δημόσιο ζητούσε να του επιδικασθεί ποσό 2.500 ευρώ από τους  ενήλικους σήμερα κατηγορούμενους για τις υλικές ζημιές που φέρεται ότι προξένησαν σε ένα κράνος, μια ασπίδα και σε τζάμια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Οι συλλήψεις των έξι ατόμων είχαν γίνει το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων εκατοντάδων μαθητών της ευρύτερης περιοχής που κατέληξαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 37 και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κτίριο.  Στα χρόνια που μεσολάβησαν, οι έξι απαλλάχτηκαν από τα ποινικά δικαστήρια. Την Πέμπτη 28 Μαίου επρόκειτο να εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Πειραιά η αγωγή αποζημίωσης του ελληνικού δημοσίου.

Ο Γ. Βαρουφάκης με προσωπική του παρέμβαση έδωσε τέλος στην υπόθεση «λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά Δικαστήρια για το αδίκημα της φθοράς ξένης (Δημόσιας) ιδιοκτησίας» δηλώνοντας «ότι δεν έχει έννοια η συνέχιση της εναντίον τους διαδικασίας της αγωγής αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Πειραιά κατά τη δικάσιμο της 28/5/2015».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here