Απορρίπτουν οι κληρικοί και τη νέα πρόταση για τους μισθούς τους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ο Ιερός Σύνδεσμoς Κληρικών Ελλάδος, θεωρεί δεν αποδέχεται τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, αν και οι μισθοί τους θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και η συμφωνία θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε στον ΕΡΤ ότι εμμένουν στην αρχική τους θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία.

Υποστήριξε δε ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφή της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε έναν άλλον φορέα;».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον αν θεωρεί αναξιόπιστο τον αρχιεπίσκοπο, είπε:

«Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα».

Τέλος επέμεινε ότι η Σύνοδος δεν θα αλλάξει απόφαση και προανήγγειλε αντιδράσεις του κλήρου σε αντίθεση περίπτωση, λέγοντας «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here