Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της επίσχεσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Το  Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα του ΟΑΣΘ να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να κριθεί άκυρη η επίσχεση των εργαζομένων του Οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος έκρινε ότι η αίτηση του ΟΑΣΘ είναι νόμω αβάσιμη και απέρριψε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής. Το συγκεκριμένο ισχυρισμό είχαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων ο οποίος ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο δικαστήριο μέσω αυτής της νομικής διαδικασίας δε νομιμοποιείται να κρίνει εάν η επίσχεση είναι παράνομη». Ως ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρθηκε, ακόμη και να γινόταν δεκτό το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κηρυχτεί άκυρη η επίσχεση εργασίας το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να επιλυθεί καθώς ο Οργανισμός είχε προσφύγει μόνο κατά 50 εργαζομένων, από τους οποίους οι 35 είναι οδηγοί. «Ακόμη και αυτοί να γυρίσουν στην εργασία τους δε θα λυθεί το πρόβλημα» είπε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων πρόκειται να συνεδριάσει στις 18.00, στα γραφεία του Οργανισμού για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

(πηγή: dailythess)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here