Απορρίφθηκε η ανατριχιαστική πρόταση για δομή προσφύγων στο ακατοίκητο νησί Τοκμάκια

Από επίσημα χείλη και μάλιστα από αυτά του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού μετανάστευσης και ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου απορρίφθηκε σήμερα το πρωί η πρόταση δημιουργίας κλειστής δομής για πρόσφυγες σε ένα από τα ακατοίκητα νησιά Τοκμάκια. Ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε ότι δεν είναι λύση η δημιουργία δομής στα Τοκμάκια (κάτι που πήρε ευρύτατη δημοσιότητα ακόμα και με πρωτοσέλιδα στο σημερινό ημερήσιο τύπο) «αφού οι εργασίες εκεί είναι χρονοβόρες μια και απαιτείται και η δημιουργία υποδομών όπως λιμενικές που δεν είναι εφικτό να γίνουν».

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», η ανατριχιαστική «πρόταση» για Τοκμάκια φέρεται ότι κατατέθηκε από τους Αθανασίου βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Μουτζούρη Περιφερειάρχη. Μάλιστα η δυνατότητα υλοποίησης της εξετάσθηκε από ειδικούς για να απορριφθεί όμως τελικά.

Άφαντος ο Μηταράκης

Στο μεταξύ η πρόταση Μουτζούρη για επίσκεψη του Μηταράκη στη Λέσβο σήμερα Σαββάτο έμεινε αναπάντητη, Κύκλοι του Περιφερειάρχη μάλσιτα δήλωναν σήμερα ότι ο Υπουργός «δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο».

Δεδομένου τούτου διαφαίνεται ότι η τελική λύση είναι η επιταχθείσα έκταση των 260 στρεμμάτων γης στα υψώματα Καβακλή – Καράβα.

Εκεί, όπως έγραψε χθες το «Νησί», θα ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου και περίφραξης του προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 899.434,53 ευρώ και στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα κληθούν να υποβάλλουν προσφορές οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΑΕ, Μυτιληναίος ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Όπως όλα δείχνουν οι εργασίες θα ανατεθούν στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ η οποία ήδη δραστηριοποιείται στη Λέσβο και δεν χρειάζεται να μετακινήσει από το εσωτερικό της Ελλάδας μηχανήματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here