Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης της Ράικου κατά των εισαγγελέων διαφθοράς

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά των εισαγγελεών διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση Novartis ως προς το σκέλος που αφορά τους ελεγχόμενους γιατρούς , μεταξύ των οποίων και Λάζαρος Καρνέζης σύζυγος της κ.Ράικου. 

Οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά τους , ομόφωνα υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα ότι δεν συντρέχει λόγος εξαίρεσής τους.

Οπως αναφερει, δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς. Και αυτό γιατί, στοιχεία της δικογραφίας είχαν στα χέρια τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονκό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελεις διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι κ.κ Ράικου-Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοιριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here