Απόψε η ψήφιση του ν/σ για τα ΜΜΕ – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI ( Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ονομαστική ψηφοφορία επί 35 άρθρων του ν/σ για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες ζήτησε η ΝΔ, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «φέρεται με αυταρχικό τρόπο».

Ενδεικτική ήταν η αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσωπου του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκη πως «το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει ένα καινούργιο τοπίο, το οποίο θα είναι πιο φιλικά διακείμενο προς αυτήν για να εξυπηρετήσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα».

Η ονομαστική ψηφοφορία προγραμματίστηκε για τις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Μαξίμου: Τέλος στο παιχνίδι της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών και ΜΜΕ

«Είναι γεγονός ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές συχνότητες αποκάλυψε αρκετά πράγματα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για τους επικριτές τής σχετικής θεσμικής παρέμβασης. Τονίζουν πάντως ότι «ορισμένες φωνές αντίδρασης που ακούστηκαν, δεν αγωνιούν για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά για τη διάσωση του σημερινού προβληματικού καθεστώτος και των προνομίων του».

Όπως αναφέρουν, για την κυβέρνηση η επιβολή κανόνων, η εμπέδωση της νομιμότητας και η κατοχύρωση του δημόσιου συμφέροντος στα ραδιοτηλεοπτικά είναι ρητή δέσμευσή απέναντι στον ελληνικό λαό. Σημειώνουν επίσης ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τομή που θέτει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας των προηγουμένων ετών.

«Με την ψήφιση του νόμου για τα ραδιοτηλεοπτικά, κλείνει οριστικά μια περίοδος αδιαφάνειας που εξέθρεψε την ανομία και την διαπλοκή και μπαίνει ένα οριστικό τέλος στο καθεστώς της απευθείας παραχώρησης των δημόσιων συχνοτήτων, χωρίς διαφανή και νόμιμο διαγωνισμό», συνεχίζουν, ενώ λένε ότι οριστικό τέλος μπαίνει και στις «προσωρινές» άδειες, που «παρατάθηκαν, για ευνόητους λόγους, για περισσότερες από δύο δεκαετίες» όπως και στις «χαριστικές διατάξεις που, με τα δέοντα πολιτικά ανταλλάγματα, απάλλαξαν για χρόνια τους τηλεοπτικούς σταθμούς από καταβολές νόμιμων οφειλών, προκαλώντας τεράστια βλάβη στα οικονομικά του δημοσίου».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βάζει τέλος στο «παιχνίδι της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών και ΜΜΕ, το οποίο στήθηκε γύρω από όλη αυτή την παρανομία και για το οποίο βοά η χώρα τουλάχιστον από της αρχές της προηγούμενης δεκαετίας».

Ακόμη, κατά τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, τελειώνει και το μονοπώλιο των ψηφιακών συχνοτήτων το οποίο στρεβλώνει τον ελεύθερο ανταγωνισμό και δημιουργεί «τσιφλίκια» στον χώρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
«Είναι λοιπόν σαφές ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την ριζική μεταρρύθμιση, σταθερή στις αρχές της και με την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Όλοι οι υπόλοιποι, που μάλλον απρόσεκτα έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από διαδικαστικά τερτίπια και τεχνικού χαρακτήρα ενστάσεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να αναλάβουν, χωρίς μισόλογα και τερτίπια, τις δικές τους ευθύνες», καταλήγουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here