Αποπέμφθηκε τελικά ο στρατηγός που ήθελε εισαγγελέα στα μεταναστευτικά κονδύλια

Ένας στρατηγός καταδρομέας ανέλαβε πριν απο ένα χρόνο το κρίσιμο πόστο στην υπόθεση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, τη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η τοποθέτησή του ήταν απόφαση του τότε υπουργού Γιάννη Μουζάλα.

Ο Αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Ηλιόπουλος ήταν φαβορί και για την ηγεσία του ΓΕΣ αλλά επελέγη ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Παροτι ο υπουργός θεωρεί ότι ο αντιστράτηγος ε.α Ανδρέας Ηλιόπουλος δεν τα έβγαλε πέρα με το δύσκολο πόστο του και ψευδεται, πρέπει να πούμε ότι το θέμα της ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων παρουσιάζει σημαντικά και μεγάλα προβλήματα.  Σιγουρα όμως η λύση δεν ειναι ο αντιστράτηγος να καλεί εισαγγελέα  για θέματα που ειναι μάλιστα αναρμοδιος,  υπαινισσόμενος σκάνδαλα στα κονδύλια για το μεταναστευτικό, οταν μάλιστα μόλις πριν μια εβδομάδα είχε κληθεί να παραιτηθεί και κατά συνέπεια τον βαρύνει αναπόφευκτα  η σκια της προσωπικής βεντέτας στις εκ των υστέρων καταγγελίες για ΜΚΟ και κράτος.

Μετά την ανακοινωση της αποπομπής του ο αντιστράτηγος έκανε νέα δήλωση στον μάλλον οικειο του χώρο και συγκεκριμένα στο liberal.gr που ειναι η διαδικτυακή οντότητα του «Φιλελεύθερου». Και ζητάει να μάθει «γιατί απολύθηκε»….

«Θα προκαλούσα τον κ. Βίτσα να μας πληροφορήσει ποιες είναι οι «αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα μου» και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα «αναληθή» που ανέφερα στην συνέντευξη μου στον Φιλελεύθερο. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα», λεει ο αντιστράτηγος που θεωρεί τον εισαγγελεα σίγουρο.

Υπενθυμιζεται οτι προ ημερών ο υπουργός είχε ζητήσει την παραιτησή του και αντ’ αυτής ο  αντιστράτηγος έδωσε μια συνεντευξη στο «Φιλελεύθερο» στην οποία έλεγε

*ότι υπάρχουν  ενδείξεις για φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων, τόσο από τον εμπλεκόμενο κρατικό μηχανισμό –περιλαμβανομένου του υπουργείου Άμυνας- όσο και από τι ΜΚΟ, οι οποίες διαχειρίζονται κοινοτικούς πόρους,

*παρακινούσε  τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές και εισαγγελείς να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε εκτεταμένη έρευνα.

*δήλωνε προθυμος  να ενημερώσει τις ευρωπαϊκές αρχές για την κατάσταση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα.

Για τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κοινοτικών κονδυλίων έλεγε συγκεκριμένα «σε πολλές περιπτώσεις η διαχείριση δεν είναι αυτή που πρέπει Γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με το προσφυγικό ότι συμβαίνουν διάφορα πράγματα που δεν συνιστούν χρηστή διαχείριση. Προτίθεμαι να ενημερώσω τις ευρωπαϊκές αρχές για την κατάσταση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα και θα το κάνω. Εχει χαθεί ο έλεγχος,
υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων και επικρατεί χάος».

Επισης αναφεροταν στους κινδύνους ασφαλείας που προκαλεί η παραμονή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στις άθλιες συνθήκες των Κέντρων Υποδοχής με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενώ  τόνιζε ότι απαιτείται άμεση αναδιάρθρωση σε όλο το σύστημα διαχείρισης του προσφυγικού, γιατί η πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων ευνοεί τη διαφθορά και επιδεινώνει δραματικά τις υπηρεσίες για τη βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, υπέρ των οποίων η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 1,6 δισεκ. ευρώ.

«Να ευχόμαστε να μην πάρει καμιά φωτιά, γιατί τότε αυτό που έγινε στο Μάτι θα μοιάζει λίγο με όσα μπορεί να συμβούν στα Κέντρα Υποδοχής» έλεγε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here