Απών ο Βαρουφάκης από τη κρίσιμη ψηφοφορία, για οικογενειακούς λόγους! Δηλώνει ότι στηρίζει Τσακαλώτο

Με μια δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου στο Eurogroup και μια επιστολή ότι ψηφίζει υπέρ της εξουσιοδότησης, διότι θα απουσιάζει για…οικογενειακούς λόγους,  ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βρουφάκης, πήρε θέση στη συζήτηση που ολοκληρώνεται το βράδυ στη Βουλή.

Μόνο που δημιουργούνται εδώ εύλογα ερωτηματικά για την στάση του πρώην υπουργού. Πως είναι δυνατόν,λένε πολλοί, να επικαλείται οικογενειακούς λόγους αορίστως και να προτιμά να απουσιάσει από την πιο κρίσιμη ψηφοφορία των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό κοινοβούλιο;  Δεν γνωρίζει ότι επί της ουσίας η επιστολική του ψήφος δεν μετρά, διότι δεν λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι της Βουλής;

Ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο twitter:

«Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί δήλωσα πως στηρίζω απόλυτα τον Ευκλ. Τσακαλώτο στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup, ιδίως υπέρ του πλάνου μας για το χρέος».

Όσον αφορά την απουσία του στην αποψινή ψηφοφορία της Βουλής, εξήγησε ότι «δεν θα είμαι στη Βουλή απόψε για να ψηφίσω δια ζώσης» εξαιτίας οικογενειακών λόγων.

Αν και πολιτικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο θέμα, καθώς η ψήφος θεωρητικά προσμετράται στη κυβερνητική πλειοψηφία, το πρόβλημα είναι ότι δεν θα προσμετρηθεί στη πράξη.

Κι αυτό, όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει θέσει εμμέσως πλην σαφώς θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, καθώς δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι δεν δεχθεί να μην έχει η κυβέρνηση μετά τη ψηφοφορία, την δεδηλωμένη, δηλαδή την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Oπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Γ. Βαρουφάκης, έχει αποστείλει επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής με την οποία εξηγεί ότι δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στη σημερινή ψηφοφορία για οικογενειακούς λόγους. Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι».

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν πάντως παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Μέγκα, ο κ. Βαορυφάκης με φίλους και την κορη του, ταξίδεψε το απόγευμα για την Αίγινα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here