Απόλυτος αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αλλαξαν το κοινό ανακοινωθέν με ΗΠΑ για να «εξαφανίσουν» 4 ώρες μετά, τον όρο «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών»!

Αυτοεξευτελίζονται στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Εξωτερικών, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις κωλοτούμπες τους στη συμφωνία των Πρεσπών και να αποτρέςψουν εσωκομματικές εκρήξεις της σαμαρικής πτέρυγας. Ετσι, μετά την επίσημη ομολογία της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία σε κοινό ανακοινωθέν με τιςε ΗΠΑ στην αγγλική γλώσσα, χαρακτήρισαν «ιστορική», δικαιώνοντας την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. κατάφεραν μετά από 4 ώρες, να την ελλάξουν, εξαφανίζοντας τη λέξη ιστορική συμφωνία!!!!

Μετά την πρωινή αποκάλυψη του avgi.gr για το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε (στα αγγλικά) στη Θεσσαλονίκη μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, Ν. Δένδια και Μ. Πομπέο, όπου η Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηριζόταν «ιστορική», η αμηχανία στη ΝΔ χτύπησε κόκκινο.

Έτσι, δόθηκε εντολή και «διορθώθηκε» το κοινό ανακοινωθέν ώστε να εξαφανιστεί ο όρος «ιστορική». Μάλιστα ο συγκεκριμένος όρος εξαφανίστηκε και από την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα!

Η αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που στάλθηκε στα ΜΜΕ στις 15.50, δεν υπήρχε σχετική αναφορά.

Η «διορθωμένη» ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Ανάλογη τύχη είχε ο όρος «ιστορικότητα» και στην αντίστοιχη σελίδα της αμερικανικής πρεσβείας.

Η αρχική ανακοίνωση στην αμερικανική πρεσβεία

Έτσι, ενώ το πρωί στις 10.41 γινόταν αναφορά στην «ιστορική» Συμφωνία των Πρεσπών, λίγες ώρες αργότερα έμεινε «σκέτη» η Συμφωνία.

Η «διορθωμένη» ανακοίνωση στην αμερικανική πρεσβεία

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε εκφράσει τη χαρά του «που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον, όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;» σημείωνε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το κοινό ανακοινωθέν
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here