Το απολύτως ανόητο σποτάκι για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό – Εξώδικο από ΙΣΑ

Εξώδικη διαμαρτυρία στη Φωτεινή Κούβελα στην Γενική Γραμματέα Ισότητας για το video της (στο πλαίσιο καμπάνιας για την σεξουαλική παρενόχληση) απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Το αφελέστατο έως όντως ανόητο βίντεο  παρουσιάζει παιδίατρο να παρενοχλεί σεξουαλικά τη μητέρα ασθενούς. Ο ΙΣΑ ζητά να παύσει άμεσα η προβολή του καθώς θίγει την τιμή και υπόληψη των Ελλήνων γιατρών.

Ανεξαρτητως της συντεχνιακής θέσης του ΙΣΑ, το βιντεο ειναι έως και υποτιμητικό για τη νοημοσυνη της Ελληνιδας, αφου δειχνει παιδίατρο να «χουφτώνει» τους μαστούς γυναικας και μετά ακούγεται η φωνή των «ειδικών» που αποφαίνονται:

«Ναι, αυτό ειναι σεξουαλική παρενόχληση. Δεν εισαι η μονη. Κάλεσε στη γραμμή….»

Λες και αυτό δεν το έχει καταλάβει η γυναικα, που προφανώς το βίντεο την αντιμετωπιζει σαν ηλίθια, καθότι την παρουσιαζει σαν άτομο που ειναι δυνατόν να θεωρεί φυσιολογικό όταν πηγαινει το παιδί της στον παιδίατρο, αυτός αντί για εκεινο να εξετάζει τους δικους της πνεύμονες και στη συνέχεια να «ζυγίζει» και να μαλάσσει τους μαστους της

Το πόσο εκτιμά το βιντεο τη νοημοσυνη της γυναίκας φαίνεται και απο το ότι η «πρωταγωνίστρια» όλο απορία επιμένει να μάθει αν ειναι καλά και εκεινη και το παιδί….

Ο ΙΣΑ

Παρά το γεγονός ότι η υπόληψη των γιατρών έχει αμφισβητηθεί όπως και πολλών άλλων επαγγελματιών-«λειτουργών» για πολλά και σοβαρα θέματα, και παρά το γεγονός ότι γιατρός όχι απλά παρενοχλησε σεξουαλικα αλλα και σκότωσε μια γυναίκα που τον εμπιστεύθηκε για τη φλεβιτιδά της, ο ΙΣΑ εξετάζει το θέμα συντεχνιακά, αλλα με τη σειρά του εξισου «αφελώς», αναφέροντας τα εξης:

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι προβάλλεται και φέρεται να είναι βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, χωρίς τέτοια καταγγελία να έχει υποβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, και χωρίς να μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο και ακραίο περιστατικό έχει λάβει χώρα, το συγκεκριμένο spot είναι συκοφαντικό για το ιατρικό σώμα, θίγει το κύρος, την ηθική και κοινωνική αξία συλλήβδην όλων των Ελλήνων γιατρών που ευόρκως παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες ασθενείς και διαταράσσει επιπλέον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή».

«Επειδή σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων και η μέριμνα για τη διατήρηση της επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία τους αρρώστους, καθώς και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας των μελών του ζητά άμεσα να σταματήσει η προβολή του».

Το  σποτ

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here