Απολύθηκε και ο πιλότος που έσωσε τον Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος

Απολύθηκε ως ύποπτος για σχέσεις με το κίνημα του φετολάχ Γξκιουλέν, ο Barış Yurtseven, ο πιλότος του αεροσκάφους της Turkish Airlines, που το βράδυ του πραξικοπήματος μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Yurtseven απολύθηκε από την Turkish Airlines (THY) τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή κατηγορήθηκε για σχέσεις με το κίνημα FETÖ, του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, αλλά και το Turkey Purge, η απόλυση του Yurtseven έγινε γνωστή επειδή έκανε αίτηση πρόσληψης σε άλλη αεροπορική εταιρεία!

Τον συνέδεσαν με τον Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως «εγκέφαλο» του πραξικοπήματος γιατί είχε καταθέσεις στην τράπεζα Bank Asya, η οποία θεωρείται επίσης ότι έχει σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Εκτός αυτών, κατηγορείται ότι είχε αφήσει τον αναμεταδότη του αεροσκάφους, το βράδυ του υποτιθέμενου πραξικοπήματος, ανοικτό, κάτι που θα επέτρεπε στον οποιονδήποτε να το εντοπίσει. Οι αναμεταδότες είθισται να είναι ανοικτοί προκειμένου να εντοπίζεται το αεροπλάνο αλλά εκείνο το βράδυ ζητήθηκε να είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Ο Yurtseven, ο οποίος εργαζόταν επι 20 χρόνια στην Turkish Airlines είπε ότι κατέθεσε χρήματα στην Bank Asya για να πληρώσει για τα δίδακτρα του παιδιού του και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Γκιουλέν. Και παρότι δεν βρέθηκε να έχει σχέσεις με τον Γκουλέν απολύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν είχε ρωτήσει τους δυο πιλότους αν ήταν μαζί του. Οι πιλότοι του είχαν απαντήσει: «Είμαστε μαζί σου έως το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φτάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here