Επιφυλακτικοί Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ. «Αγκάθια» σε ΦΠΑ, συντάξεις βλέπει ο Μοσκοβισί

Αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής, εμφανίσθηκε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Απόλυτα επιφυλακτικός ήταν κι ο επικεφαλής του Eurogroup,Γ. Ντάισελμπλουμ, ενώ συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί, ο οποίος δήλωσε πως υπάρχουν σημεία προόδου στις ελληνικές προτάσεις, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα βλήματα ιδίως στον ΦΠΑ και το ασφαλιστικό.

Σε σκληρή γραμμή παραμένει ο Σόιμπλε

«δεν είναι δυνατόν να προετοιμάσουμε τη σύνοδο κορυφής για αποφάσεις. Τα πράγματα από την Πέμπτη δεν έχουν αλλάξει. δεν έχουμε τίποτα το νέο,  εκτός από μια δημόσια προσμονή. Οι θεσμοί δεν μπορούν να ελέγξουν προτάσεις σ΄ένα Σαββατοκύριακο ώστε να ασχοληθεί και το Eurogroup. Δεν έχουμε νέα δεδομένα ώστε να τα θέσουμε στη σύνοδο κορυφής», κατέληξε αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πολύ δύσκλο έως αδύνατον να καταλήξουν οι θεσμοί σε συμφωνία, ως το βράδυ.

Το ίδιο επιφυλακτικός ήταν και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμλπουμ. «Δύσκολο να σας πω την πρώτη μου εντύπωση για τις ελληνικές προτάσεις. Θα δούμε εάν αποτελούν βάση για τις τελικές συνομιλίες», ανέφερε.

Ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ως σημαντική για την Ελλάδα. «Μια συμφωνία είναι δυνατή, ευκταία και απαραίτητη», τόνισε. Σημείωσε ότι υπάρχουν σημεία προόδου αλλά και πολλά που απομένουν να γίνουν σε ΦΠΑ και συνταξιοδοτικό». Συμπλήρωσε δε ότι στη συμφωνία πρέπει να μετέχουν όλοι θεσμοί με θετικό τρόπο. Θα εργασθούμε, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε», κατέληξε.

O Iρλανδός υπουργός Οικονομικών δήλωσε  επίσης ότι δεν θα έχουμε σήμερα συμφωνία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here