Απολύσεις 24 υπαλλήλων στην τράπεζα Πειραιώς

Σε απολύσεις 24 εργαζομένων του πρώην RBU (διαχείριση κόκκινων δανίων) που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρεία με την Intrum (AFS), προχώρησε σήμερα (Δευτέρα 2/12) η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση μαζικών απολύσεων εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα, φαινόμενο που έχει να καταγραφεί εδώ και δεκαετίες, όπως τονίζουν συνδικαλιστές του χώρου.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει η ΟΤΟΕ, ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σωματείων και παρατάξεων.  Ήδη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς καλεί αύριο, Τρίτη, σε κινητοποίηση στις 7.15 το πρωί, στο κεντρικό κτήριο της διοίκησης στην οδό Αμερικής.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Οι απολύσεις γνωστοποιήθηκαν στο προσωπικό της τράπεζας με κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τράπεζα μετά από κοπιώδη προσπάθεια πολλών μηνών για την ανεύρεση λύσης και αφού προηγουμένως εξάντλησε στο πλαίσιο και της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ, όλες  τις δυνατότητες και κάθε περιθώριο χειρισμού, προχώρησε σήμερα 2/12/2019 στη λύση της σύμβασης εργασίας 24 εργαζομένων του πρώην RBU εφαρμόζοντας τον Κανονισμό εργασίας και τον νόμο. Για την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας, προηγήθηκε σχετική έγκριση του ΔΣ της τράπεζας.

Η δύσκολη αυτή απόφαση έρχεται ως κατάληξη της επαναλαμβανόμενης άρνησης των παραπάνω συναδέλφων του πρώην RBU, να αντιληφθούν τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος συνέχισης της απασχόλησής τους»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα Πειραιώς, με βάση την έγγραφη συμφωνία με την ΟΤΟΕ (25/7/19) ήταν υποχρεωμένη να αξιοποιήσει σε άλλες θέσεις εργασίας τους 350 περίπου εργαζόμενους της Πειραιώς, που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα κάνοντας χρήση του δικαιώματός τους, μαζί με τους υπόλοιπους περίπου 250 που έχουν μεταβεί με σύμβαση δανεισμού στην τρίτη εταιρεία (INTRUM), όταν αυτή λήξει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here