Αποκολλήθηκε επιτυχώς το μεσημέρι, το έμφορτο με θειάφι φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει στον Λακωνικό Κόλπο(ΦΩΤΟ)

 

 

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

 

 Αποκολλήθηκε επιτυχώς το φορτηγό πλοίο «ST. GREGORY» που προσάραξε πρωινές ώρες της 7ης Ιουνίου σε βραχώδη περιοχή του χωριού Κοκκάλα – Σαλοτέρι της Μάνης, στο Λακωνικό Κόλπο. Το «ST. GREGORY» φέρει σημαία Μπαχάμες, ενώ το συνολικό μήκος και το πλάτος του αγγίζουν τα 179,9 και 28,4 μέτρα αντίστοιχα. Το συνολικό βύθισμά του είναι 10,2 μέτρα και ναυπηγήθηκε το 2010.

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου έχουν ήδη οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Ο υποπλοίαρχος, ο ανθυποπλοίαρχος και δύο ναύτες συνελήφθησαν βάσει του άρθρου 277, 278 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά πρόκληση προσάραξης πλοίου από αμέλεια, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες.

Το φορτηγό πλοίο, μετέφερε 30.600 μετρικούς τόνους θειάφι, επέβαιναν 19 άτομα πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. Είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε αναθέσει τις διαδικασίας ναυαγιαίρεσης σε ιδιωτική εταιρεία.

Το πλοίο ήδη ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Γυθείου για επιθεώρηση και  τις όποιες επισκευές χρειασθούν. Να σημειωθεί ότι από την πρόσκρουση στο πλοίο σημειώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων, χωρίς όμως να σημειωθεί ρύπανση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here