Αποκλεισμός της Πολυτεχνειούπολης από φοιτητές και εργαζόμενους

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου προχωρήσαν σήμερα φοιτητές και εργαζόμενοι του ΕΜΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, με βάση την απόφαση του συντονισμού που είχαν λάβει οι σύλλογοί τους.

Οι συγκεντρωμένοι απαιτούν την μη εφαρμογή του νέου νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη για τα ΑΕΙ. «Πανεπιστήμια ανοιχτά για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές και κλειστά για τις επιχειρήσεις και την αστυνομία» γράφει το πανό της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δεν θα περάσει αυτός ο νόμος – Έξω η αστυνομία από το Πολυτεχνείο» γράφει το πανό των φοιτητών που καλεί τον πρύτανη να μην κάνει πράξη τις απειλές «να φέρει αστυνομία στις σχολές».

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πλήθος μελών της πανεπιστημιακή κοινότητας είχαν πραγματοποιήσει και χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ η πρυτανεία του Ιδρύματος παραμένει υπό κατάληψη.

Μια περιήγηση στο εσωτερικό του κτιρίουδείχνει τα γραφεία να είναι κανονικά κλειδωμένα και οι χώροι απολύτως καθαροί και χωρίς καμία καταστροφή πουθενά, καθώς η κατάληψη περιφρουρείται αυστηρά από τους ίδιους τους φοιτητές.

Οι κινητοποιήσεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζονται με το συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια και με εκδήλωση των συλλόγων την Παρασκευή. Στο μεταξύ στην Δευτεροβάθμια αυξάνονται οι μαθητικές καταλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here