Αποκεφαλισμός μελών του Ισλαμικού Κράτους από σύρους ισλαμιστές

Την εκτέλεση μελών του Ισλαμικού Κράτους από μαχητές ισλαμιστικής αντάρτικης οργάνωσης της Συρίας, δημοσιεύτηκε από τους ίδιους.

Το βίντεο αντιστρέφει την εικόνα των αποκεφαλισμών από τους τζιχαντιστές, καθώς οι άνδρες της Τζαΐς Αλ Ισλαμ, της ισλαμιστικής αντάρτικης οργάνωσης που αποτελεί τμήμα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, εμφανίζονται φορώντας πορτοκαλί φόρμες (όπως τα θύματα των εκτελέσεων του Ι.Κ.) και εμφανίζονται να εκτελούν 18 άνδρες οι οποίοι ανήκαν στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Οι αποκεφαλισμοί των μελών του Ισλαμικού Κράτους, είναι μια πράξη αντεκδίκησης για τους αποκεφαλισμούς τριών μαχητών της Τζαΐς Αλ Ισλάμ από το Ισλαμικό κράτος προ ημερών.

Επιπλέον, η ανταρτική ομάδα, η οποία στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για κρυφή συμμαχία με το συριακό καθεστώς Άσαντ.

Εδώ και δεκαοκτώ μήνες οι Σύροι αντάρτες συγκρούονται ένοπλα με το Ισλαμικό Κράτος, με το οποίο παλαιότερα συνεργάζονταν ενάντια στη συριακή κυβέρνηση.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ, έχοντας ως ηγέτη τον σαλαφιστή, πρώην φυλακισμένο ακτιβιστή Ζαχράν Αλούς,  πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην αγροτική ζώνη Γούτα, γύρω από τη Δαμασκό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here