Αποκάλυψη Nordic Monitor: Η Τουρκία έχει έτοιμο σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα από το 2014

H ιστοσελίδα Nordic Monitor φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα, τα οποία φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα εν λόγω έγγραφα, η Τουρκία διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα, ο οποίος δρούσε κατά τη βυζαντινή εποχή και δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματός του. Ο λόγος για τον Çaka Bey, ο οποίος από το 1088 μέχρι το 1091 κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο και άλλα νησιά.

Το κείμενο υπογράφει ο γνωστός Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος (πρώην στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Today’s Zaman, η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016), Abdullah Bozkurt.

Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014 «υποδηλώνοντας πως πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία ύστερα από έλεγχο προηγούμενης έκδοσης και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό», γράφει η ιστοσελίδα.

Σημειώνεται πως τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, ο οποίος σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι «ευθυγραμμισμένος» με την πολιτική γραμμή του Ερντογάν και του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

 

 

Nordic Monitor@nordicmonitor

Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal https://www.nordicmonitor.com/2020/06/turkey-planned-to-invade-greece-secret-document-reveals/ 

Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal

Abdullah Bozkurt   Turkey has a plan for the invasion of Greece codenamed after an 11th century Turkish military commander who ruled an independent state during the Byzantine era, secret documents…

nordicmonitor.com

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here