Απογοητευμένος ο Ρώσος πρέσβης από την απέλαση των διπλωματών

«Απογοητευτική»  χαρακτήρισε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ την κίνηση της ελληνικής πλευράς να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ, όπως σημείωσε, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διήνυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μασλόφ μιλώντας στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο Τwitter σήμερα το πρωί.

«Τα τελευταία χρόνια ήταν περίοδος πρωτοφανούς ακμής στις ρωσο-ελληνικές σχέσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης και προσθέτει ότι: «Ο πλούσιος πολιτικός διάλογος στο υψηλότατο και υψηλό επίπεδο, το Αφιερωματικό έτος Ρωσία – Ελλάδα 2016, το κοινό Έτος Τουρισμού 2017/2018, στενές επαφές αρμόδιων υπουργείων, επιχειρηματιών και κοινωνίας των πολιτών».

Ωστόσο, «οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας».

 

Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης διευκρινίζει ότι η δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείοιυ Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα «ήταν σωστή και ισορροπημένη», σε αντίθεση με την «αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ (σ.σ. που ήταν) υπερβολική».

 

Ο Ρώσος πρέσβης ανακοίνωσε χθες την ύπαρξη αντιποίνων, ενώ σχολιάζοντας την αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ είπε πως δεν είναι κατάλληλη η χρονική περίοδος του φθινοπώρου για να έλθει στην Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here