Αποφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες

Αποφυλακίστηκε ο  πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, που έχει προφυλακιστεί εδώ και περισσότερους από 9 μήνες στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό.

Ο 57χρονος Σόκρατες, μετά από πολλές προσφυγές για την απελευθέρωσή του, έφτασε στο σπίτι του στη Λισαβόνα μεταφερόμενος με ένα όχημα των σωφρονιστικών αρχών και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Βάσει της απόφασης που έλαβε δικαστήριο, ο Σόκρατες «τίθεται σε κατ’οίκον περιορισμό χωρίς να υποχρεούται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι», ανακοίνωσαν οι αρχές, αναφερόμενες σε μια μείωση του κινδύνου πρόκλησης προβλημάτων στην έρευνα.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011 συνελήφθη στις 21 Νοεμβρίου και ανακρίθηκε τρεις ημέρες αργότερα για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και σοβαρή φορολογική απάτη και στη συνέχεια τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος επιμένει στην αθωότητά του, δήλωσε ότι είναι ένας «πολιτικός κρατούμενος» και αρνήθηκε παράλληλα την πρόταση των αρμόδιων αρχών να τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here