Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία της ΝΔ

Aπό το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου ώς τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου ορίστηκε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επίσης, καθορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά των υποψηφιοτήτων που θα υποβληθούν το χρονικό διάστημα από τις 18:00 του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου έως τις 14:00 της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Η ΚΕΦΕ θα συγκληθεί αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τυχόν ενστάσεων (Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 ώρα 14:00), προκειμένου να αποφανθεί επ’ αυτών. Η έκδοση των σχετικών αποφάσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 20:00 ώρα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, η ΚΕΦΕ θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων (κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά) που θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι τώρα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος εξέφρασε καθαρά  ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο υπηρεσιακός πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είχε αρνηθεί κατ’ αρχάς να μετάσχει, ωστόσο εκτιμάται ότι την τελική του απόφαση θα την λάβει τις επόμενες ημέρες αφού πιθανότατα συναντηθεί και με τον Κώστα Καραμανλή. Πολλοί βουλευτές με καραμανλική προέλευση, τον πιέζουν να είναι υποψήφιος, γεγονός που καταδεικνύει ότι το καραμανλικό στρατόπεδο θα τον στηρίξει στην ψηφοφορία.

Και ξαφνική επανεμφάνιση Π. Ψωμιάδη

Να τον έχουν «υπ’ όψιν τους» διαμηνύει στους ιθύνοντες της ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε σχέση με τη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι ήταν υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές του 2009.  Με γραπτή δήλωση του, ο Π. Ψωμιάδης δηλώνει βέβαιος πως θα υπάρξουν εκπλήξεις στη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου, το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει πάλι η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις. Ακολούθως, θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Η διευρυμένη, πλέον, ΚΕΦΕ μετά θα ορίσει ημερομηνία εκλογών, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Στην ΚΕΦΕ μετέχουν:

 • ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος
 • ο γγ της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης
 • τα τρία αρχαιότερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη (Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος)
 • η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Ρόδη Κράτσα
 • ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου, Φίλιππος Ταυρής
 • ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία, Μενέλαος Δασκαλάκης
 • ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης
 • ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Κώστας Τζιμάρας
 • ο γραμματέας Οργανωτικού, Κώστας Κόλλιας
 • ο γραμματέας Εκλογών, Επαμεινώνδας Λεκκέας
 • ο διευθυντής Διαγραμματειακού, Αλέκος Κόκκαλης

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here