Αποφασισμένο ‘‘παρών’’ του χορού στη πρώτη γραμμή: ΟΧΙ στην εφαρμογή του ‘‘τρομονόμου’’ στη Τέχνη μας!

Toy ANTΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Σχετικά με την εφαρμογή/ επέκταση των αρχών του τρομονόμου και στον χώρο της τέχνης από τη κυβέρνηση των Μητσοτακό-βορίδηδων που συστήνονται προκλητικά ως ‘‘οι άριστοι’’ στη χώρα των νεοελλήνων…
Οι καθ’ όλα, έντιμοι μια ζωή δημιουργικοί άνθρωποι που υπηρετούν τον χώρο του χορού δια του αρμοδίου Σωματείου τους των Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (Σ.Ε.Χω.Χο.) …
Εκφράζουν ως είναι παντελώς αναμενόμενο – αυτό δα έλειπε – την κατηγορηματική αντίθεσή τους…
Την οποία αναλυτικά διατυπώνουν με το υπό τον ξεκάθαρο τίτλο ‘‘Καμία σκέψη για λογοκρισία και εφαρμογή του «τρομονόμου» στη Τέχνη μας!’’ παραδειγματικό κείμενό τους…


Ζητώντας από κάθε στοιχειωδώς καλλιεργημένο δημοκρατικό άνθρωπο μέχρι αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου – όπου το κείμενο μαζί με τις συνοδευτικές υπογραφές του θα κατατεθεί στη βουλή – να το συνυπογράψει
Το κείμενο του Σ.Ε.Χω.Χο. έχει ως εξής:
Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή – ψηφίζεται στις 11/02 – νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»)
Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».
Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.
Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης.
Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!
Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!
Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.
Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα «αδικήματα γενικής διακινδύνευσης», «κατά της κοινής ειρήνης».
Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης τους αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!
Με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.
Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του »νομοσχέδιου Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here