Η απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για την ρύθμιση Σκουρλέτη

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI-ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Την απόφασή της, με την οποία απορρίπτει την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στους δήμους στον τομέα της καθαριότητας και ζητεί συμβάσεις αορίστου χρόνου, έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, στην έκτακτη συνεδρίασή της, νωρίτερα την Κυριακή, αποφάσισε ομόφωνα, όπως σημειώνει, να απορρίψει την πρόταση του υπουργού, η οποία γίνεται, σύμφωνα με την ίδια, «για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτηση της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους, με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σημειώνει παράλληλα ότι αποφασίζει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως έχουν προσδιοριστεί με την επίσης ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 22 Ιουνίου 2017.

«Μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου»

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υπογράμμίζει ότι, κατά την ίδια, «η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Οι συνδικαλιστές διευκρινίζουν ότι θα συνεχιστεί κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα νοσοκομεία, τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο «με αίσθημα ευθύνης».

Η Ε.Ε. της ομοσπονδίας καταγγέλλει εξάλλου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, «ο οποίος νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να εκχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες», προειδοποιώντας τον ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτραπεί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν καθολικά στην στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί για την Δευτέρα από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, καθώς και σε πορεία, την ίδια ημέρα, προς το υπουργείο Εσωτερικών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here