Απόφαση σταθμός για την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ-Ενοχος ο Κασιδιάρης για διέγερση σε βία-Είχε αποκαλέσει μετανάστες «ανθρώπινα σκουπίδια»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Μια σημαντική, από κάθε άποψη, απόφαση για την δράση και την συμπεριφορά των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, εξέδωσε η ελληνική δικαιοσύνη. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον βουλευτή και μέλος της Χ.Α Ηλία Κσιδιάρη για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκληματικής πράξης και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή.

Η καταδίκη του έγινε για ομιλία του στον Ασπρόπυργο, που στη συνέχεια ανέβηκε στο διαδίκτυο το 2015. Σε αυτή μιλά μεταξύ άλλων για «ανθρώπινα σκουπίδια» αλλά και για την ανυπαρξία κράτους.

Καταπέλτης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος υποστήριξε πως «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να ασκηήσουν βία σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας». Υποστήριξε πως το αδίκημα τελέστηκε και το γεγονός ότι από την επίμαχη ομιλία δεν ακολούθησαν βιαιοπραγίες «καμία επιρροή δεν ασκεί στην πράξη και στην τέλεση του αδικήματος».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης που δεν παρίσταται στη δίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, παρέστη στη συγκεκριμένη δίκη και στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία. Ισχυρίσθηκε με όσα είπε, ουσιαστικά προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα.

Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του επεσήμανε στο δικαστήριο ότι «ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος» επικαλούμενος ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε στην εν λόγω ομιλία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης άρχισε να δικαιολογεί τα λεγόμενα του, ισχυριζόμενος ανάμεσα σε άλλος πως τα «ανθρώπινα σκουπίδια» είναι αυτοί που «ληστεύουν, εγκληματούν και δολοφονούν».

Η απολογία του με την οποία επιχείρησε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να παρουσιαστεί ως φρουρός του Συντάγματος(!!!), δεν έπεισε τους δικαστές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here