Αποδοκίμασαν στην Πύλο τον Τατούλη επειδή αποσιώπησε «την προσφορά» του Σαμαρά

Μερίδα ατόμων που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Πύλου αποδοκίμασε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη επειδή δεν ανέφερε ότι εκείνος που παραχώρησε το κτήριο Αντωνοπουλου ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

(Ο 65χρονος γιατρός Πέτρος Τατούλης εξελέγη μεν με 60% περιφερειάρχης στηριζόμενος απο το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, αλλά επι σειρά ετών ανήκε στη ΝΔ απο την οποια διεγράφη το 2008 κατόπιν κοντρας με τον Κ. Καραμανλή και γενικα θεωρείτο μάλλον «Μητσοτακικός»)

Το κοινό αποδοκίμασε τον κ. Τατούλη επειδή κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν είπε το όνομα του πολιτικού που παραχώρησε το κτήριο Αντωνόπουλου. Το «όνομα» του πολιτικού αποκατέστησε καταχειροκροτούμενος (απο τη ίδια μερίδα)  ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος όταν είπε ότι η Πύλος είχε την τύχη να έχει υπουργό και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ενέταξε σε χρηματοδοτικά προγράμματα πολλά πολιτιστικά έργα.

Ευχαριστίες προς τον κ. Σαμαρά μεταξύ άλλων εξέφρασε και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι ο πολιτισμός θα ενισχυθεί σημαντικά στη μεταμνημονιακή εποχή και εκτίμησε ότι το Μουσείο θα γίνει πόλος έλξης επισκεπτών.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής είπε ότι ο πολιτισμός είναι η μεγαλύτερη αξία της Ελλάδας. Συνεχίζοντας ανέφερε τα έργα του υπουργείου Πολιτισμού που έχουν γίνει και γίνονται στην Πυλία και τη Μεσσηνία. Είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι το Νιόκαστρο να γίνει ζωντανό κύτταρο της Πύλου. Ο κ. Στρατής αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία του Κτηρίου Μαιζώνος που αρχικά λειτούργησε ως στρατώνας. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το Νιόκαστρο ιστορικό πάρκο και είπε ότι το Μουσείο θα αναδείξει την ιστορία της Πυλίας.

Ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι είναι σημαντική μέρα για το δήμο η μέρα εγκαινίων του νέου Μουσείου. Ευχαρίστησε τόσο την κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια για τη συνεισφορά τους στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου. Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση αναφέρθηκε στα εκθέματα του μουσείου μιλώντας και για την ιστορία της περιοχής. Τόνισε ότι η ένταξη του μουσείου στο Νιόκαστρο συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού χώρου καθώς ο επισκέπτης μπορεί να έχει μια βιωματική εμπειρία στους χώρους του κάστρου. Στο τέλος της ομιλίας της η κ. Μηλίτση ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου μουσείου. Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here