Αποχωρήσεις από τη κυβέρνηση: Αιχμές Παπαδημητρίου-Πικρία Αντωνοπούλου

Με αιχμές και φανερό αίσθημα πικρίας, αποχώρησαν από την κυβέρνηση οι Δημ. Παπαδημητρίου και η σύζυγός του Ράνια Αντωνοπούλου. Το είπαν άλλωστε στις δηλώσεις τους, υποστηρίζοντας ότι το έργο τους ήταν σημαντικό.

 «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο κάτω από απρόσμενες περιστάσεις και χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο μου» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι επί των ημερών του έφερε ξένες επενδύσεις στην χώρα και κατάφερε να αλλάξει το πρόσημο των οικονομικών δεικτών.

Δήλωσε επίσης ότι «έκαναν λάθος όσοι τον κατηγορούσαν ότι δεν αποδέχτηκε την ελληνική πραγματικότητα».

Στην ομιλία του, ο κ. Παπαδημητρίου αποχαιρέτισε ονομαστικά μόνο τον Αλέξη Χαρίτση, και δεν έκανε καμία αναφορά στον παριστάμενο υφυπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα ο οποίος με την σειρά του υποδέχθηκε μόνο τον κύριο Δραγασάκη και δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι ο κ. Παπαδημητρίου «τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό και δεν ήλθε στην Ελλάδα ούτε για τη δόξα ούτε για το χρήμα». Δήλωσε επίσης ότι οι βάσεις για την ανάπτυξη έχουν τεθεί, προσθέτοντας ότι τόσο ο κ. Παπαδημητρίου όσο και η κ Αντωνόπουλου είχαν την άποψη ότι «από την κρίση αυτή έπρεπε να βγούμε μέσα από την απασχόληση».

«Νιώθω πικρία για τον τρόπο μου με αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ», δήλωσε η σύζυγός του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, αποχωρώντας από το υπουργείο Εργασίας, μετά την τελετή παράδοσης. Ερωτηθείσα αν ο πρωθυπουργός  είναι ικανοποιημένος από το έργο της, απάντησε «δεν ξέρω, ρωτήστε τον ίδιο».

Σημειώνεται ότι οι νέοι υπουργοί ορκίστηκαν με μια λιτή εκδήλωση, χωρίς θρησκευτικό όρκο, αλλά και εκκλησιαστική παρουσία.

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός, σχολίασε από πλευράς της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here