Από την ΕΜΑΚ ξεκινούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, ως προϋπόθεση για εργασία σε δημόσια υπηρεσία. Πρόκειται για διαταγή του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ).

Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό κοινοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2» έγγραφο.

Στο έγγραφο αναφέρεται  ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (σ.σ. στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Παράλληλα καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου, διαφορετικά θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται επίσης οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Έγγραφο για εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here