Από την Πέμπτη και με πλαφόν θα καταβάλλονται οι συντάξεις

ΦΩΤΟ : EUROKINISSI ( ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Από την Πέμπτη θα καταβάλλονται ποσά στους συνταξιούχους μέσω των τραπεζικών καταστημάτων καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να λειτουργήσουν νωρίτερα.  Και όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες , οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους  όπως είχε αρχικά ειπωθεί  αλλά θα ισχύσει και γι αυτούς το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα. Αλλά οι συνταξιούχοι με  την πρώτη τους ανάληψη, θα μπορούν  να πάρουν σωρευτικά το ημερήσιο όριο,  για όσες ημέρες  είναι κλειστές οι τράπεζες ( δηλαδή 4 ημέρες που θα είναι την Πέμπτη  επί 60 ευρώ την ημέρα).

Μέχρι το πρωί της Δευτέρας πάντως,  η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα δοθεί μια ολόκληρη σύνταξη στους συνταξιούχους. Αυτό άλλωστε προέβλεπε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το γεγονός ότι και οι συνταξιούχοι θα υπαχθούν στον περιορισμό των 60 ευρώ –έστω και αν θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα χρήματα μέσω του καταστήματος- θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Κυβερνητικές πηγές προσκείμενες στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο οι τράπεζες να ανοίξουν και νωρίτερα από την επόμενη Τρίτη έστω και για περιορισμένο αριθμό συναλλαγών. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές , θα υπάρξει έκδοση οδηγίας που θα καθορίζει το ποιες συναλλαγές θα εκτελούνται.

Σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο μέχρι τώρα προγραμματισμός προβλέπει ότι η Εθνική θα λειτουργήσει 250 καταστήματα, η Πειραιώς επίσης 250 καταστήματα, η Alpha 200 καταστήματα και η Eurobank είναι 150 καταστήματα.Ήδη, ανέφεραν νωρίτερα οι κυβερνητικές πηγές, έχει λειτουργήσει η αρμόδια επιτροπή για την έγκριση των τραπεζικών συναλλαγών στο εξωτερικό και ήδη έγινε δεκτό το πρώτο αίτημα.

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις επιχειρήσεις που θέλουν να καταθέσουν μετρητά. Αυτές οι επιχειρήσεις, επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα πρέπει να απευθύνονται στις τράπεζές τους ενώ θα επιδιωχθεί να βρεθεί πρακτική λύση για όσους θέλουν να πιστώσουν τα μετρητά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here