Από σήμερα διαθέσιμη η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 15 – 17 ετών

Μετά την έγκριση που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών.

Οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2005 μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της Pfizer/BionTech.

Το ραντεβού θα μπορεί να οριστεί μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Εξάλλου, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί και στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα δικά του ταυτοποιητικά στοιχεία, καθώς και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες, αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 ετών, που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, έσπασε το φράγμα του 70% των πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80%, αν υπολογιστούν τα ραντεβού.

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και με τα προγραμματισμένα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και με τα ραντεβού που εκκρεμούν ανέρχεται στο 29%.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουμε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α’ δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here