Από το Ποτάμι στη ΝΔ η Κατερίνα Μάρκου – Ποτάμι: «Κοιτά να σιγουρέψει τη θεσούλα της»

Στη Νέα Δημοκρατία προσχωρεί η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, που είχε εκλεγεί με το «Ποτάμι»

Σε ανακοινωσή της αναφέρει ότι «ενώνει τις δυνάμεις της με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός πολιτικού που έχει αποδείξει ότι πιστεύει στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και είναι έτοιμος να τις υλοποιήσει. Ενός πολιτικού που θέλει και μπορεί να υπερβεί επίπλαστες διαχωριστικές γραμμές που ανήκουν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν βλάψει την πατρίδα μας».

«Η στράτευσή μου αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα συγκλίσεων σε κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις. Όσοι παρακολουθούν την πολιτική μου στάση, γνωρίζουν ότι έχω με συνέπεια υπηρετήσει τις κεντρώες και φιλοευρωπαϊκές ιδέες μου. Βλέποντας τη λαίλαπα που έρχεται, είχα υπερψηφίσει το 2014 τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Πιστή στο πνεύμα του Συντάγματος, υπερψήφισα και την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Μετά την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχα προειδοποιήσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015 ότι η χώρα βαδίζει προς την καταστροφή, αρνούμενη να δώσω έστω και μία μέρα χάριτος στις ολέθριες επιλογές των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη».

«Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι ακόμη και η Δημοκρατία στην πατρίδα μας κινδυνεύει. Και είναι απόλυτη ανάγκη να αναστραφεί η πορεία σήψης και παρακμής στην οποία μας έχει καταδικάσει η σημερινή Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αυτήν τη στιγμή η κύρια πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει εις πέρας την εθνική αυτή επιταγή» καταλήγει η κα Μάρκου στην ανακοίνωση της.

Η ΝΔ απο πλευράς της ανακοίνωσε ότι «ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε χθες με την ανεξάρτητη βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, κυρία Κατερίνα Μάρκου η οποία συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να συμβάλει στον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου. Ο κ. Μητσοτάκης καλωσόρισε την κυρία Μάρκου στη Νέα Δημοκρατία και αύριο, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, θα γνωστοποιήσει ότι η βουλευτής εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα».
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

«Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο το βουλευτή που αλλάζει κόμμα, αλλά και τα κόμματα που πιέζουν για τέτοιες προσχωρήσεις», αναφέρει το “Ποτάμι” Θεσσαλονίκης. «Η κοινωνία δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς γιατί πιστεύει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους. Γι’ αυτό κάνουν ρουσφέτια, γι ‘ αυτό διαπλέκονται και γι ‘αυτό πουλάνε ακόμη και τους ανθρώπους που τους ψήφισαν. Και μεταγράφονται αν χρειαστεί σε ένα μεγαλύτερο κόμμα για να σιγουρέψουν τη θεσούλα τους. Η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον βουλευτή που αλλάζει κόμμα μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου αλλά και τα κόμματα που δέχονται – και πολλές φορές πιέζουν – για τέτοιες προσχωρήσεις. Εύγε λοιπόν στην κυρία Μάρκου, εύγε και στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ΝΔ».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Κατερίνα Μάρκου, 41 ετών, απο το Λαγκαδά, προτού πολιτευθεί εργαζόταν ως ιδιωτική υπάλληλος και είχε σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Οι γονείς ήταν αγρότες και η ίδια απασχολήθηκε στο εμπόριο και στη διαφήμιση και με το δάρμακο και την προώθηση ιατρικών προϊόντων.

Αρχικα εξελέγη το 2012,  με τη Δημοκρατική Αριστερά και εν συνεχεία, το 2014, με επιστολή της στον Φώτη Κουβέλη, είχε ανακοινώσει την ανεξαρτοποίησή της. Είχε επικαλεσθεί ότι «γινόταν διάλογος κωφών στην ΔΗΜΑΡ μετά την εκλογική συντριβή του κόμματος και δεν υπήρχε προοπτική, καθαρός λόγος, γενναία αυτοκριτική και κυρίως αυτονόητη αφετηριακή διαπίστωση ότι ο λαός έδωσε εντολή ξεκάθαρης αποδοκιμασίας».

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τότε η Δημοκρατική Αριστερά, την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, σημειώνοντας πως όλοι έχουν δικαίωμα να επιλέγουν «δρόμο και ψηφοφόρους».

Η ΔΗΜΑΡ απαντά στα όσα «οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για στερεότυπες και βαρετές εμμονές στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής της, το κόμμα όντως έχει εμμονή με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε» κατέληγε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Εν συνεχεία η Μάρκου εντάχθηκε στο Ποτάμι και εκλέχθηκε βουλευτής το 2015. Το Νοέμβριο του 2016 ανακοινωσε ότι ανεξαρτοποιείται απότο «Ποτάμι» επικαλούμενη ότι η ηγεσία του απέκλειε συνεργασίες και δήλωσε ότι «ασφυκτιούσε»  σε ένα κόμμα που «ξεκίνησε με ελπίδες αλλα συρρικνώθηκε»

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here