Από Οκτώβρη έκπτωση στα λεωφορεία-τρόλεϊ μόνο με ηλεκτρονική προσωποποιημένη κάρτα (φοιτητές, παιδιά, συνταξιούχοι)

Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου του ΟΑΣΑ από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, όπερ μεθερμηνευόμενο, όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να εκδώσουν ηλεκτρονική προσωποποιημένη κάρτα.

Δικαιούχοι δωρεάν ή  μειωμένου κομίστρου είναι οι άνεργοι, τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, οι φοιτητές, σπουδαστές, οι πολύτεκνοι,  οι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου ή λυκείου, τα άτομα με αναπηρίες.

Ειδικότερα αναφέρει:α

  • Τα δικαιώματα μετακίνησης με πλήρη και μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου θα παρέχονται, από την 1η Οκτωβρίου 2018, αποκλειστικά σε κατόχους προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η δυνατότητα προμήθειας μειωμένου τύπου κομίστρου σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Δίνεται δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα σε 198 αυτόματα μηχανήματα. Ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας σε 198 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ),.
  • Διευρύνθηκαν οι δυνατότητες αγοράς / επαναφόρτισης του μεμονωμένου εισιτηρίου των 1,40 ευρώ στα ΑΜΕΚ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
  • Διευρύνθηκαν οι δυνατότητες φόρτισης της μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
  • Όταν εξαντληθεί ο χρόνος των 90 λεπτών πριν την έξοδο από τις πύλες των σταθμών, οι επιβάτες μπορούν πλέον να εξέλθουν από τις πύλες, εφόσον έχουν στην κάρτα τους υπόλοιπο εισιτηρίων ή αποθηκευμένη αξία

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΈΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τα σημεία στα οποία εκδίδονται προσωποποιημένες κάρτες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here