Απο εγκεφαλικό πέθανε ο 24χρονος μετανάστης

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που σχημάτισε ο ιατροδικαστής για τον αιφνίδιο θάνατο ενος νέου ανθρώπου στη Μόρια, το θύμα υπέστη οξύ ισχαιμικό επεισόδιο (δηλαδή εγκεφαλικό) απο μάλλον λανθάνουσα νόσο που δεν γνώριζε ουτε ο ίδιος ο άτυχος νέος.

Θα γίνουν βεβαιως και τοξικολογικες και ιστολογικές εξετάσεις για πλήρη διερεύνηση της αιτίας θανάτου.

Το ισχαιμικό εγκεφαλικο επεισόδιο μπορεί να είναι είτε θρομβωτικό είτε εμβολικό. Στο θρομβωτικό επεισόδιο, σχηματίζεται ένας θρόμβος αίματος μέσα σε μια αρτηρία του εγκεφάλου, όπως ακριβώς γίνεται στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου με τις αρτηρίες της καρδιάς. Ο θρόμβος σχηματίζεται συνήθως σε μια περιοχή του αγγείου με πλάκες αθηροσκλήρωσης που σχηματίζονται από εναποθέσεις λίπους -κατι εξαιρετικά σπάνιο σε νέους.

Στο εμβολικό επεισόδιο, ο θρόμβος αίματος σχηματιζεται αλλού, αλλά «ταξιδεύει» με την κυκλοφορία του αίματος και καταλήγει να αποφράσσει (σαν έμβολο) ένα ζωτικό αγγείο στον εγκέφαλο. Η προέλευση σε αυτή την περίπτωση είναι συνήθως από την καρδιά, πχ στην περίπτωση κολπικής μαρμαρυγής.

Οταν τα επεισόδια αυτά είναι οξεία και όχι ήπια ή παροδικά, μόνο με άμεση ιατρική επεμβαση ο ασθενής έχει ελπίδες.

Τα αίτια μπορεί να σχετίζονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, με σάκχαρο, με χοληστερόνη, με εκ γενετής προβλήματα στην πήξη του αιματος, με εκ γενετής προβληματικά αγγεία στον εγκέφαλο ή με καρδιολογικό νοσημα.

Ο 24χρονος ήταν απο το Καμερούν και διακομισθηκε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Διέμενε σε θερμαινόμενο κατά διαστήματα οικίσκο στον καταυλισμό, μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήταν μέλος της καθολικής χριστιανικής κοινότητας της Μυτιλήνης, η οποία θα φροντίσει και για την ταφή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here