Από αύριο, Τετάρτη, αρχίζει η επέλαση του αφρικανικού καύσωνα-Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς στα πεδινά

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Aπό αύριο, Τετάρτη, αρχίζει σταδιακά η επέλαση του αφρικανικού καύσωνα στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να ψηθεί έως την Κυριακή από πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που σε ορισμένες πεδινές περιοχές αναμένεται φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.grτην Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κελσίου στους κάμπους Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Λάρισας και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (χάρτης 1 – αριστερά). Στα υπόλοιπα πεδινά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 έως 37 βαθμούς, ενώ στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.

Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές της χώρας. Στους 38 με 39 θα φτάσει στις παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές όπως και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις Κυκλάδες και στη Β. Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς (χάρτης 2 –δεξιά).

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, όλες σχεδόν οι πεδινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και αρκετές νησιωτικές θα φτάσουν τους 40 βαθμούς, ενώ στους κάμπους Δράμας-Σερρών, Ημαθίας, Θεσσαλίας, Βοιωτίας και Αττικής οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 42-43 βαθμούς.

Με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής, αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια στην υπόλοιπη χώρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here