Από αύριο αιτήσεις για επιδοτούμενο φυσικό αέριο -550 ευρώ ανά διαμέρισμα – Και «ατομικές» συνδέσεις

Από αύριο μπορουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αιτηση για το νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου που προσφέρει η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ) και να μετατρέψουν το υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης με νέο φυσικού αερίου κερδίζοντας μέχρι €3.500 για μία πολυκατοικία και €550 ανά διαμέρισμα.

Το πρόγραμμα επιδότησης που ξεκινά αύριο αποσκοπεί στο να δώσει τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερες οικογένειες της Αττικής να αποκτήσουν οικονομική και ταυτόχρονα αποδοτική θέρμανση για το σπίτι τους.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που θα επιλέξουν είτε κεντρική σύνδεση της πολυκατοικίας, είτε αυτόνομη σύνδεση του διαμερίσματός τους. Αυτή μπορεί να είναι απλή ή με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) όπου ο μετρητής τοποθετείται στο μπαλκόνι μειώνοντας ακόμα περισσότερο το συνολικό κόστος σύνδεσης.

Τα ποσά επιδότησης ξεκινούν από €550 για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας και φθάνουν τα €3.500 για κεντρική θέρμανση  πολυκατοικίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ενώ για την ένταξη σε αυτό αρκεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής με την οποία κάποιος λαμβάνει  σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, η ΕΔΑ Αττικής συνεχίζει να προσφέρει και το 2018 έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για το σύνολο των καταναλωτών. Για όσους είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ λόγω χαμηλου εισοδήματος, ισχύουν ακόμα ευνοϊκότεροι όροι -με πρόγραμμα που ισχύει μέχρι την 31/5 καλυπτεται το 100% του κόστους μετατροπής των συστημάτων θέρμανσης σε φυσικού αερίου

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here