Απλά… «Premier League», διακόπτει τη συνεργασία με τη Barclays η Αγγλική Λίγκα

Σε μεγάλες αλλαγές οδεύει το πρωτάθλημα Αγγλίας. Ύστερα από συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις των συλλόγων που συμμετέχουν στην Premier League, αποφασίστηκε πως θα διακοπεί η συνεργασία με την τράπεζα Barclays, η οποία εδώ και χρόνια ήταν ο κεντρικός χορηγός της Λίγκας.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα και με την ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, εκτός από το όνομα (πλέον θα λέγεται σκέτο «Premier League») θα αλλάξει και το σήμα με το λιοντάρι της Barclays, το οποίο θα αντικατασταθεί από το σήμα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τα τρία λιοντάρια. Στη συνέχεια του, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η αλλαγή, είναι για να έρθει η Λίγκα πιο κοντά στα πρότυπα των Αθλητικών Ομοσπονδιών της Αμερικής, όπως το NBA, το NFL και το MLB.

Οικονομικά τώρα, το αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης είναι ελάχιστο, αφού (όχι άδικα) το αγγλικό θεωρείται (κατά πολλούς) το κορυφαίο πρωτάθλημα στο κόσμο, κάτι που το καθιστά σε πολύ μεγάλο βαθμό και ένα από το πλουσιότερα

Χαρακτηριστικό, είναι ότι μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι εισπράξεις ανέρχονται σε 7.000.000.000 ευρώ, με τη ζημιά από τη διακοπή συνεργασίας να είναι μόλις(!) 53.000.000 ευρώ. Τα «μεγάλα κεφάλια» ωστόσο δεν ανησυχούν και είναι σίγουροι πως θα βρεθεί χορηγός, αφού η Premier League από την ημέρα της σύστασης της μέχρι σήμερα δεν έχει μείνει ποτέ…»ορφανή».

Τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται και στο ποστάρισμα της Λίγκας στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter: «Οι ομάδες του πρωταθλήματος συμφώνησαν να συνεχίσουν χωρίς χορηγό. Από τη σεζόν 2016/17 το πρωτάθλημα θα ονομάζεται απλώς Πρέμιερ Λιγκ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here