Απίστευτο μπάχαλο στο ποδόσφαιρο-FIFA και UEFA αδειάζουν την κυβέρνηση: Δεν έχουμε επίσημη πρόσκληση για συνάντηση-«Κόκκινο» και στην τροπολογία

Εκπρόσωπος της FIFA ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επικοινωνία της κυβέρνησης με εκείνη και την UEFA για συνάντηση που θα αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή η UEFA φέρεται να είναι αντίθετη στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την τροπολογία, όσον αφορά τις ποινές για την πολυιδιοκτησία, θέση που περιπλέκει τα πράγματα και εκθέτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Μέσω δηλώσεών του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε προαναγγείλει τη συνεργασία για παροχή τεχνικής βοήθειας με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρχικά με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και εν συνεχεία με την Παγκόσμια, η οποία θα αφορά όλο το φάσμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

 Λίγο πριν η UEFA φέρεται να δηλώνει αρνητική στην αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν.

Συγκεκριμένα, από τη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Ελβετία προκύπτουν δύο πράγματα, σύμφωνα με όσα διάρρεουν από την Ομοσπονδία.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν είναι θετική στην αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα μεσούσης της σεζόν παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και κυβερνητικές επαφές, με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νιόν, τις προηγούμενες ημέρες.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει και τις αρχικές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει ουσία και ισχύ η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Κι αυτό διότι δεν προβλέπεται καταστατικά να αλλάξει ο ΠΚ στη μέση της χρονιάς.

Η UEFA θέλοντας να αποφύγει δεδικασμένο με απρόβλεπτες συνέπειες δε δέχεται να πέρασει τη δεδομένη στιγμή η τροπολογία που αντικαθιστά την ποινή υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας. Αυτή θα περάσει το καλοκαίρι στην ΓΣ της ΕΠΟ.

Συνεπώς με την τροπολογία να μην έχει ισχύ, τα όργανα του ποδοσφαίρου θα δικάσουν την υπόθεση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη με βάση τον πειθαρχικό κώδικα στον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει η ποινή υποβιβασμού εφόσον κρίνουν την ενοχή των ΠΑΕ.

Επιπλέον, από το ραντεβού του Γραμμένου με τον Τσέφεριν ξεκαθαρίστηκε ότι το σενάριο για προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει. Κάτι που σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα πάει με διοίκηση Γραμμένου μέχρι τις εκλογές του καλοκαιριού.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του προέδρου της UEFA στην Αθήνα το προσεχές διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που για την ώρα μένουν στον «πάγο».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, η οποία επικαλείται γραπτή επικοινωνία με εκπρόσωπο της FIFA, τονίστηκε πως οι δύο Συνομοσπονδίες δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής επίσημη πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση για συνάντηση για το θέμα.

«Η FIFA συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με πιθανή συνάντηση με τη FIFA και την UEFA. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εικάσουμε για τυχόν μελλοντικά σενάρια», ήταν η σχετική δήλωση της FIFA.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here