Απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ με τα μέτρα: Επιτρέπεται τελικά σήμερα το take away, απαγορεύεται αύριο!

Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές επί ανατροπών ως προς τα πρόσθετε περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ.

Για αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα τεθεί σε εφαρμογή τελικά το μέτρο της απαγόρευσης του take away, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το πρωί του Σαββάτου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει «έχει καταργηθεί το take away για τα Σαββατοκύριακα διότι έχει παρατηρηθεί ένας πάρα πολύ μεγάλος συνωστισμός μπροστά από τα καταστήματα που έπαιρνε ο κόσμος το φαγητό του. Έτσι, το take away τα Σαββατοκύριακα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη σταματάει, αλλά το delivery, η διανομή φαγητού στα σπίτια συνεχίζεται κανονικά».

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρίνισε:

«Αύριο, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου απαγορεύεται μόνο στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.»

«Η πώληση καφέ μέσω της διαδικασίας take away απαγορεύεται και από τις επιχειρήσεις αρτοζαχαροπλαστείων, φούρνων και λοιπών επιχειρήσεων που η πώληση καφέ δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα. Η υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) θα λειτουργεί κανονικά.

»Εξυπακούεται ότι κατά τις προαναφερθείσες ημέρεςεπιτρέπεται η διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο σύνολο της επικράτειας.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here